Sfora24.pl

Twoje internetowe okno na świat

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: Vitaminka » 29 lut 2016, 22:33

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem dość młodą gospodynią domową, ponieważ dopiero w tym roku wyszłam za mąż i zamieszkałam z mężczyzną mojego życia. Zależy nam, by prowadzić dom w tradycyjny sposób, mamy oczywiście piwnicę, spiżarnię. No właśnie! Chciałabym zrobić jakieś przetwory, poza tym zapytać, co zawsze posiadacie w swojej spiżarni?
Awatar użytkownika
Vitaminka
 
Posty: 100
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:52
Lokalizacja: Jelenia Góra

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: StaśPytalski » 01 mar 2016, 1:00

Aż mi się przypomniała moja babcia, która miała zawsze tego mnóstwo. Ogóreczki, dżemy, od groma tego wszystkiego. Niektórzy wolą kupować gotowe przetwory w słoikach, ale nic nie zastąpi właśnie tych przetworów od mamy czy babci..
Awatar użytkownika
StaśPytalski
 
Posty: 118
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:49

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: Defragmentator » 01 mar 2016, 1:58

Zgodzę się – sam kupuję przetwory niestety. To wszystko przez brak czasu, moja żona ciągle pracuje, a ja przecież nie będę stał przy garach :p.
Awatar użytkownika
Defragmentator
 
Posty: 127
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:44

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: Polemita » 01 mar 2016, 4:32

Ja zawsze mam w spiżarni miód. Ludzie też go kupują w supermarketach, zamiast wziąć zdrowy, pyszny miodzik z jakiegoś gospodarstwa pszczelarskiego. Mnie zawsze ratuje gospodarstwo pszczelarskie Mrówka. Kupuję nie tylko miód, ale też sam pyłek pszczeli. Nie może go zabraknąć w moim domu podczas okresu jesiennego-zimowego czyli wtedy, gdy jest sezon na przeziębienia. Pyłek pszczeli znakomicie wzmacnia odporność, ale też ma inne właściwości – poprawia koncentrację.
Polemita
 
Posty: 13
Rejestracja: 03 lut 2016, 12:51
Lokalizacja: Dylewo

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: JanKosek » 01 mar 2016, 5:59

O tak, jak przeczytałem, ile witamin, oraz mikro i makroelementów ma pyłek kwiatowy – kupiłem od razu pół kilograma tego cuda.
JanKosek
 
Posty: 25
Rejestracja: 03 lut 2016, 12:57

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: galaktyczny94 » 01 mar 2016, 8:26

Dla mnie najlepszy jest miód akacjowy. Kupuję go zawsze w dużych słoikach – 1,3 kg. Lubię go szczególnie spożywać na kanapki w ramach podwieczorku i – co ważne – nie boję się go podawać moim dzieciom. Miód akacjowy ma bowiem wspaniały, delikatny i przede wszystkim słodki, smak. Ma też zastosowanie w różnych chorobach.
Awatar użytkownika
galaktyczny94
 
Posty: 132
Rejestracja: 16 kwie 2014, 12:41
Lokalizacja: Toruń

Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Postautor: TOP_modelka » 01 mar 2016, 8:39

Ja zaś kupuję duży słoik miodu gryczanego. Jest on na pewno zdecydowanie mniej słodki niż miód akacjowy, ale ja lubię jego smak. Poza tym wrażenia smakowe to nie wszystko – miód gryczany poprzez zawartość dużej ilości żelaza i witamin, ma szerokie zastosowania przy wielu schorzeniach.
Awatar użytkownika
TOP_modelka
 
Posty: 100
Rejestracja: 16 kwie 2014, 13:02


Wróć do Kobiecy świat

cron