Sfora24.pl
http://www.sfora24.pl/

Co zawsze macie w swojej spiżarni?
http://www.sfora24.pl/viewtopic.php?f=15&t=211
Strona 1 z 1
Autor:  Vitaminka [ 29 lut 2016, 22:33 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem dość młodą gospodynią domową, ponieważ dopiero w tym roku wyszłam za mąż i zamieszkałam z mężczyzną mojego życia. Zależy nam, by prowadzić dom w tradycyjny sposób, mamy oczywiście piwnicę, spiżarnię. No właśnie! Chciałabym zrobić jakieś przetwory, poza tym zapytać, co zawsze posiadacie w swojej spiżarni?
Autor:  StaśPytalski [ 01 mar 2016, 1:00 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Aż mi się przypomniała moja babcia, która miała zawsze tego mnóstwo. Ogóreczki, dżemy, od groma tego wszystkiego. Niektórzy wolą kupować gotowe przetwory w słoikach, ale nic nie zastąpi właśnie tych przetworów od mamy czy babci..
Autor:  Defragmentator [ 01 mar 2016, 1:58 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Zgodzę się – sam kupuję przetwory niestety. To wszystko przez brak czasu, moja żona ciągle pracuje, a ja przecież nie będę stał przy garach :p.
Autor:  Polemita [ 01 mar 2016, 4:32 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Ja zawsze mam w spiżarni miód. Ludzie też go kupują w supermarketach, zamiast wziąć zdrowy, pyszny miodzik z jakiegoś gospodarstwa pszczelarskiego. Mnie zawsze ratuje gospodarstwo pszczelarskie Mrówka. Kupuję nie tylko miód, ale też sam pyłek pszczeli. Nie może go zabraknąć w moim domu podczas okresu jesiennego-zimowego czyli wtedy, gdy jest sezon na przeziębienia. Pyłek pszczeli znakomicie wzmacnia odporność, ale też ma inne właściwości – poprawia koncentrację.
Autor:  JanKosek [ 01 mar 2016, 5:59 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

O tak, jak przeczytałem, ile witamin, oraz mikro i makroelementów ma pyłek kwiatowy – kupiłem od razu pół kilograma tego cuda.
Autor:  galaktyczny94 [ 01 mar 2016, 8:26 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Dla mnie najlepszy jest miód akacjowy. Kupuję go zawsze w dużych słoikach – 1,3 kg. Lubię go szczególnie spożywać na kanapki w ramach podwieczorku i – co ważne – nie boję się go podawać moim dzieciom. Miód akacjowy ma bowiem wspaniały, delikatny i przede wszystkim słodki, smak. Ma też zastosowanie w różnych chorobach.
Autor:  TOP_modelka [ 01 mar 2016, 8:39 ]
Tytuł:  Co zawsze macie w swojej spiżarni?

Ja zaś kupuję duży słoik miodu gryczanego. Jest on na pewno zdecydowanie mniej słodki niż miód akacjowy, ale ja lubię jego smak. Poza tym wrażenia smakowe to nie wszystko – miód gryczany poprzez zawartość dużej ilości żelaza i witamin, ma szerokie zastosowania przy wielu schorzeniach.
Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC